خوب
حالا ببینیم که اعتماد به نفس توسط چند صاحب نظر یا مؤلف و مترجم چگونه تعریف شده
است:
« اعتماد به نفس » عقیده و باور یک فرد درباره تواناییها و استنادهای او به ابعاد خاص خود یا موقعیتهای خاصی است که با آن مواجه میشود. « محمود جولایی »
« اعتماد
به نفس » چگونگی نگرش و
قضاوت شما درباره خودتان است. این عبارت ارزش ها، اعتقادات و بازخوردهای شما را
توصیف میکند. «سیندی پیج، اندروپیچ»
« اعتماد
به نفس » باور به
توانایی و قابلیت انسانی خویش است، اینکه با هر آنچه در زندگی پیش آید روبرو می
شوید، از عهده آنها برمی آیید و آنچه را که ضروری است انجام می دهید. «باربارا دی آنجلیس»
« اعتماد
به نفس » ایمان به خود
به رغم ترس هایتان است. «باربارا دی آنجلیس»
« اعتماد
به نفس » به معنای
خودشناسی، احترام به خود و ارزش قایل بودن برای خود می باشد. «جین یودر – ویلیام پراکتور»
« اعتماد
به نفس » عبارت است از
احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساسات و عواطف فرد در طول زندگی
ناشی میشود. «پروین علیپور»
« اعتماد
به نفس » قضاوت شخصی یک فرد درباره ارزش های خود است که این قضاوت از مقایسه خود
فعلی و خود ایده آل او به طور تدریجی و در طول زمان شکل می گیرد. «مکتب روان درمانی شفا»
تفاوت عزت نفس با اعتماد به نفس به نقل از خبرگزاری ایلنا
هرچند ما در تئوری برای عزت نفس و اعتماد به نفس تعاریف کاملاً متفاوتی داریم ولی واقعیت آن است که در روانشناسی بالینی تفاوت کاملا مشخص و دقیقی بین دو مقوله عزت نفس و اعتماد به نفس وجود ندارد. دلیل اصلی آن هم به خاطر این بوده که عزت نفس و اعتماد به نفس آنچنان در هم تنیده و لابهلای هم هستند که مثل یک قاشق مخلوط نمک و شکر، هرچند دو عنصر کاملاً متفاوت و مشخصی هستند، اما جدا کردن آنها هنگام کار بر روی روان و کارکرد ذهن بسیار سخت مینماید.
اعتماد به نفس اطمینان ، باور و اعتماد یک شخص به توانایی های خویش برای رسیدن به مجموعه ای از رویاها و اهدافش است در حالیکه عزت نفس درک و ارزیابی فرد از توانایی هایش برای تسلط و کنترل شرایط است. اعتماد به نفس ایمان و باور به مهارت های خود برای غلبه یافتن بر ترس ها و مبادرت به اقدام و عمل است و عزت نفس یک بستر آماده و مساعد برای پرورش و باروری مهارت ها است. اعتماد به نفس شامل مجموعه ای از باورها و عقاید فرد درباره خود می شود و ممکن است خوب تلقی شوند یا بد ولی قضاوت درباره خوب یا بد بودن آن ها و توجه بر نقاط ضعف یا قوت برای ارائه چنین ارزیابی در قلمرو عزت نفس است.
در کتاب عزت نفس روی میز شام نیز در خصوص تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس گفته شده است که " عزتنفس داشتن احساس ارزشمندی و شایستگی یا احساس خوب در مورد"خود" است. ( من خوب، شایسته و ارزشمند هستم) حالآنکه اعتماد به نفس محدود به احساس آنکه توانایی انجام کارها رادارم یا نه، خلاصه میشود. (من میتوانم.) "
در جمعبندی این مطلب اشاره می کنم به سخن ارزشمندی از آقای ای. ای. کامینگز :
هنگامی که به خود باور داشته باشیم، میتوانیم خطر کنیم، ماجراجویی کنیم، به ناشناختهها سرک بکشیم، شعف خودانگیخته داشته باشیم و یا هرگونه احساسی که روح انسانی را جلا میبخشد، تجربه کنیم. این همان تعریف اعتماد به نفس است.
درباره این سایت