هنوز هم هستند کسانی که بین عزت نفس و اعتماد به نفس تفاوتی قائل نیستند و تصورشان بر این است که عزت نفس همان اعتماد به نفس است اما نه مثل گذشته؛ امروزه کتاب های بسیاری در جهان و چند مورد هم در ایران درباره عزت نفس به رشته تحریر درآمده که عزت نفس و اعتماد به نفس را به تفکیک بررسی کرده و تعاریف مشخص و واضحی را درباره هرکدام مطرح کرده اند که به چند مورد اشاره میکنم:
عزت نفس و اعتماد به نفس از نظر بزرگان
«روزنبرگ» تصورات فرد بر اعتقاد به اثبات در مورد ارزش کلی شخص را بعنوان تعریف عزت نفس مطرح کرده است؛ و اگر ساده تر بخواهیم بگوییم، این مرد بزرگ، عزت نفس را باور و تصور فرد نسبت به میزان ارزشمندی خود می داند و «باربارا دی آنجلیس» اعتماد به نفس را باور به توانایی و قابلیت انسانی خویش می داند، اینکه با هر آنچه در زندگی پیش آید روبرو می شوید، از عهده آنها برمی آیید و آنچه را که ضروری است انجام می دهید.
در کتاب عزت نفس روی میز شام نیز که چندین بار آن را خوانده ام و هربار برایم تازگی داشته درباره عزت نفس و اعتماد به نفس چنین آمده است:
«عزت نفس باور درونی (تقریباً غیر قابل تغییر) شما از میزان ارزشمندی هرچیز متعلق به خود شما است که بیشتر به کیفیت نگرش و برداشت و قضاوت فرد راجع به خود و هرآنچه مربوط به خود اوست می پردازد. میزان خود دوستی یکی از اصلی ترین سنجه های ارزشیابی عزت نفس است. »
«اعتماد به نفس باور شما از توانایی ها و توان انجام کارها را پوشش می دهد. کیفیت نگاه و برداشت و قضاوت شما از «خودکارآمدی» خویشتن خویش را اعتماد به نفس شما ارزیابی می کند.»
رابطه عزت نفس و اعتماد به نفس چیست؟
عزتنفس ریشه در عمق باور از خود و پایه دارد و مادر باورهای دیگر است. بهتر بگویم عزت نفس ریشه درخت خودباوری است و اعتمادبهنفس میوه است.
چرا باید عزت نفس و اعتماد به نفس داشته باشیم؟
همه ما به این دنیا آمده ایم تا بهترین زندگی را در سایه آرامش و احساس خوب تجربه کنیم ولی به خوبی میدانیم که متاسفانه با حس و حال بد هرگز نمیشود خوب زندگی کرد. اگر حس و حال خوب نداشته باشید، نمی توانید طعم شیرین زندگی ایده آل، انسان بودن،سعادت، نیکبختی و موفقیت های بزرگ را بچشید. اگر می خواهید بر فراز سرزمین رویاها به پرواز درآیید و اوج بگیرید و احساسات خوب را تجربه کنید، مجبورید عزت نفس و اعتماد به نفس خود را به بالاترین سطح ممکن برسانید.
درباره این سایت